Drupal On Shared Server

Discussion in 'H-Sphere Shared Hosting' started by microweb, Oct 25, 2011.

  1. microweb

    microweb Perch

    Does anyone have Drupal 7.8 installed on a shared Linux server? I am trying to set up a Drupal Site and it doesn't seem to be reading my .htaccess file correctly. Even thought phpinfo.php says the local value of magicquotes is set to off, the site is acting like they are on (we've had this happen on a Magento site also). Also, the .htaccess has register_globals set to off and I am receiving errors that I believe are caused by this being on.

    If you have a successful Drupal Install on a shared server, please let me know any tweeks you've had to make with .htaccess or in any other way?

    Thanks

    Carol
  2. nzkiwi

    nzkiwi Perch

    Have a look at this thread regarding a similar problem.
  3. Stephen

    Stephen US Operations Staff Member

    Yes that should work, while we aren't running mod_security anymore due to a change in the way we run PHP, the formatting and commands are still correct and valid.
  4. microweb

    microweb Perch

    Stephen I referenced that thread in my currently "on-hold" ticket. Can you please look into it and make sure the mod_security is set correctly? Ticket # BFU-78743-197

    Thanks
  5. Stephen

    Stephen US Operations Staff Member

    it should not be on at all.
  6. microweb

    microweb Perch

    Stephen -

    The site still isn't working correctly. It's acting like it's not using the local values set. It now is giving an Hsphere error in the header
  7. Stephen

    Stephen US Operations Staff Member

    It looks like the drupal 7.x series ONLY works with mysql PDO drivers, this isn't a good development in some ways. I am going to have to see what workarounds may be available.
  8. microweb

    microweb Perch

    I have since gotten a version of Drupal 6.22 up and running.

    Drupal 7 needs php version 5.3 and your servers have 5.2.14. Are there plans to have php 5.3 available any time soon?
  9. microweb

    microweb Perch

    I have one more question about Drupal... On the 6.22 Drupal site we have, I am getting a Server Error 500 after every other administrative task that I perform. I hit refresh (1 or 2 times) and the page that I'm expecting will be displayed.

    Is this due to traffic or some error in my install?
  10. Stephen

    Stephen US Operations Staff Member

    enable error logs and you can see what error the 500 is caused by, that is the best way to know.
  11. microweb

    microweb Perch

    Can these errors help figure out why I'm getting a 500 error?
    Code:
    [Tue Nov 08 12:16:17 2011] [error] [client 50.73.3.17] FastCGI: incomplete headers (0 bytes) received from server "/hsphere/shared/php5/bin/php", referer: [url]http://d3634410.u66.microwebnow.net/node/4/edit?destination=admin%2Fcontent%2Fnode[/url]
    [Tue Nov 08 12:16:24 2011] [error] [client 50.73.3.17] FastCGI: comm with (dynamic) server "/hsphere/shared/php5/bin/php" aborted: (first read) idle timeout (45 sec), referer: [url]http://d3634410.u66.microwebnow.net/node/4/edit?destination=admin%2Fcontent%2Fnode[/url]
    [Tue Nov 08 12:16:24 2011] [error] [client 50.73.3.17] FastCGI: incomplete headers (0 bytes) received from server "/hsphere/shared/php5/bin/php", referer: [url]http://d3634410.u66.microwebnow.net/node/4/edit?destination=admin%2Fcontent%2Fnode[/url]
    [Tue Nov 08 12:17:11 2011] [error] [client 50.73.3.17] FastCGI: comm with (dynamic) server "/hsphere/shared/php5/bin/php" aborted: (first read) idle timeout (45 sec), referer: [url]http://d3634410.u66.microwebnow.net/node/4/edit?destination=admin%2Fcontent%2Fnode[/url]
    [Tue Nov 08 12:17:11 2011] [error] [client 50.73.3.17] FastCGI: incomplete headers (0 bytes) received from server "/hsphere/shared/php5/bin/php", referer: [url]http://d3634410.u66.microwebnow.net/node/4/edit?destination=admin%2Fcontent%2Fnode[/url]
    [Tue Nov 08 12:17:29 2011] [error] [client 50.73.3.17] FastCGI: comm with (dynamic) server "/hsphere/shared/php5/bin/php" aborted: (first read) idle timeout (45 sec), referer: [url]http://d3634410.u66.microwebnow.net/node/4/edit?destination=admin%2Fcontent%2Fnode[/url]
    [Tue Nov 08 12:17:29 2011] [error] [client 50.73.3.17] FastCGI: incomplete headers (0 bytes) received from server "/hsphere/shared/php5/bin/php", referer: [url]http://d3634410.u66.microwebnow.net/node/4/edit?destination=admin%2Fcontent%2Fnode[/url]
    [Tue Nov 08 12:17:43 2011] [error] [client 50.73.3.17] FastCGI: comm with (dynamic) server "/hsphere/shared/php5/bin/php" aborted: (first read) idle timeout (45 sec), referer: [url]http://d3634410.u66.microwebnow.net/node/4[/url]
    [Tue Nov 08 12:17:43 2011] [error] [client 50.73.3.17] FastCGI: incomplete headers (0 bytes) received from server "/hsphere/shared/php5/bin/php", referer: [url]http://d3634410.u66.microwebnow.net/node/4[/url]
    [Tue Nov 08 12:17:49 2011] [error] [client 50.73.3.17] FastCGI: comm with (dynamic) server "/hsphere/shared/php5/bin/php" aborted: (first read) idle timeout (45 sec), referer: [url]http://d3634410.u66.microwebnow.net/node/4[/url]
    [Tue Nov 08 12:17:49 2011] [error] [client 50.73.3.17] FastCGI: incomplete headers (0 bytes) received from server "/hsphere/shared/php5/bin/php", referer: [url]http://d3634410.u66.microwebnow.net/node/4[/url] 
  12. Stephen

    Stephen US Operations Staff Member

    Yes, send them in a ticket and linux team will check.
  13. Phurion

    Phurion Perch

    I'm seeing a LOT of those "incomplete header" errors in the logs for both of my Joomla sites on different servers.

    Any word on when a fix is coming?
  14. Stephen

    Stephen US Operations Staff Member

    Just dropped one in on web7 for testing, once we have confirmed it is working we'll do a rollout to others.
  15. Stephen

    Stephen US Operations Staff Member

    So far :flypig:

    I am monitoring it like a hawk.

Share This Page

JodoHost - 26,000 hosting end-users in 100 countries
Plesk Web Hosting
VPS Hosting
H-Sphere Web Hosting
Other Services