Setting up third-party email

Discussion in 'Email Support' started by sonata, Jan 21, 2011.

  1. sonata

    sonata Perch

    I have a customer who is moving their email to a third-party Exchange hosting service. I have set up a custom A record that points to the new host IP address, and custom MX records pointing to the new host SMTP servers.

    The problem is that the customer has a generic email address that simply forwards to another of their personal email addresses. All of their personal email addresses were forwarded to AOL email accounts. When I delete the personal accounts in the control panel, the generic forwarding account no longer works.

    Any ideas on what I might be missing in this setup?
  2. Stephen

    Stephen US Operations Staff Member

    Were the custom third party exchange and the generic email address the same domain? If so when making the MX record point elsewhere, it is fully responsible then for mail handling/forwarding.
  3. sonata

    sonata Perch

    I had a thought - the "info" forwarding address must also be on the Exchange server, correct? There's no way it can work until the Exchange guys set up the forwarding address. Until that time, since all traffic is coming to me first, if I have an email address set up on my server that will pick up the traffic first. I don't know if I'm explaining it clearly, but it seems that I have to delete ALL email addresses from my server.

    To answer your question: All of the addresses are in the same domain, the "info" and the address to which it's being forwarded.
  4. Stephen

    Stephen US Operations Staff Member

    yes the exchange server must now do EVERYTHING since it has the MX record :) so that mail forward needs to be setup at the exchange host, and then they will handle the forward from their server to your client private webmail.
  5. sonata

    sonata Perch

    As I expected. I've told the customer to make certain the Exchange folks have all of the email addresses set up on their side so I can delete them all on my side.

    Thanks for the confirmation, Stephen.
  6. sonata

    sonata Perch

    I finally got to work with the Exchange vendor to make certain they have all of the email addresses set up. I then deleted them from the client's control panel and all seems well...

    ...at least until I try to send them an email from my account, also hosted on JodhHost. I just get an error that the email addresses don't exist. Email coming from outside (non-JodoHost) accounts seem to work fine. Do I need to completely delete the email service from their account (leaving the custom DNS records), or is this a matter of setting up a CNAME or other record to make everything work?
  7. Stephen

    Stephen US Operations Staff Member

    Email services will need to be OFF on CP here to work, and also the MX records correct :)

Share This Page

JodoHost - 26,000 hosting end-users in 100 countries
Plesk Web Hosting
VPS Hosting
H-Sphere Web Hosting
Other Services